Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Par Selo CUP 2018. okuplja veliki broj učesnika: Sportsko druženje za sve nacije i generacije

Preuzmite sliku

Na igralištu Osnovne škole Pasci 27. jula počinje sedmi Malonogometni turnir Par Selo CUP 2018. kojeg organizuje Udruga mladih Par Selo- Dubrave. Ove godine turnir je još kvalitetniji, bolji i vrijedniji.

Riječ je o jednom od najbolje organizovanih i najposjećenijih turnira u malom nogometu u BiH kojeg svake godine posjete hiljade ljudi i do sada nije zabilježen nijedan incident. Turnir se sa godinama sve više razvijao i odavno prevazišao lokalne okvire.

 • Svake godine organizatori šire i uređuju postojeću infrastrukturu kako bi ovaj događaj podigli na što veći nivo, a da su u tome uspjeli, pokazuje činjenica da je ovaj sportski događaj nadaleko postao poznat i više nego dobro posjećen.

  Ove godine učestvuju 24 ekipe iz cijele BiH, odnosno, Mostara, Brčkog, Olova, Bjeljine, Gračanice, Živinica, Banovića i Tuzle. Organizatori su i ove godine izašli u susret igračima koji dolaze iz drugih gradova pa oni imaju mogućnost igranja grupnog dijela takmičenja za jednu večer.

  Na turniru učestvuju i brojni futsal reprezentativci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

 • Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE.

  Nagradni fond iznosi 8.000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara, osvaja 5.000, drugoplasirana 1.000, trećeplasirana 500 te čevrta 200 KM. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

  Osim glavnog takmičarskog dijela na turniru, predviđena sui takmičenja u kategoriji veterani od 1983. godište i dalje. Veterani će igrati u osam ekipa, a predviđene su i revijalne utakmice najmlađih.

 • Na otvaranju turnira učestvuju i kulturno umjetnička društva, a za ovogodišnji turnir pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda za sve posjetitelje. Ovaj sportski događaj završava 11. augusta uz muzičko zabavni program.

  Par Selo CUP je jednistvena prilika za sve nacije i generacije iz cijele BiH da se druže, šire nova poznanstva i prijateljstva i uživaju 15 dana u vrhunskom malom nogometu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: