Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovog vikenda u Evropi derbi do derbija: Arsenal – Chelsea, Benfica – Porto, Zvezda – Partizan…

Preuzmite sliku

U Seriji A na stadionu “Giuseppe Meazza” u Milanu večeras u 20:45 sati Inter igra protiv Rome. Sutrašnji duel između fudbalera Sarajeva i Širokog Brijega mogao bi biti ključni u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Ovog vikenda u Evropi, ali i zemljama regije igra se nekoliko fudbalskih utakmica koje privlače veliku pažnju ljubitelja najvažnije sporedne stvari u svijetu.

U Seriji A večeras od 20:45 sati na stadionu “Giuseppe Meazza” u Milanu Inter igra protiv Rome. U engleskoj Premieri u 13:45 sati na stadionu “St. Mary's” sastaju se Southampton i Tottenham Hotspur. U francuskoj Ligue 1, danas u 17 sati PSG na “Parku prinčeva” dočekuje Lille. U Super ligi danas u 18 sati počinje najveći derbi Srbije između ljutih beogradskih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Sutra u Premier ligi Engleske na programu su dva velika derbija, Everton dočekuje Manchester United, a Arsenal Chelsea. U portuglaskom šampionatu, takođe, u nedjelju tamošnji je najveći derbi između pretendenata na titulu prvaka, Benfice i Porta.

I u Bosni i Hercegovini “sudarit” će se jurišnici na naslov prvaka. Fudbaleri Sarajeva na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” sutra će dočekati Široki Brijeg u meču zakazanom za 18 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,