Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osam utakmica bez pobjede: Sloboda poražena na gostovanju od “fenjeraša” Mladosti (FOTO)

Preuzmite sliku

Pretposljednje polusezonsko kolo BHT Premijer lige BiH fudbalerima Slobode donijelo je priliku da konačno prekinu seriju od sedam mečeva bez pobjede, to se ipak nije desilo.

“Ovaj meč moramo dobiti kako bi se što mirnije pripremali za zadnje kolo, ali i drugi dio sezone.” u najavi utakmice u Semberiji istakao je šec Crveno-Crnih, Alfredo Casimiro.

Već u drugom minutu utakmice šok za najvjernije navijače Slobode koji su otputovali u Semberiju. Igrala se druga minuta utakmice kada je ekipu Mladosti u vodstvo doveo Komarčević koji je je odbijenu loptu pospremio u mrežu Pirića. Rezultatom 1:0 okončano je prvo poluvrijeme.

  • fukare-bijeljina
  • “Fukare” i ovaj put položile ispit

    U nastavku, blijeda igra na obje strane, U 52. minuti Komarčević je promašio penal za Mladost. Pirić je odbranio njegov udarac. Dvije minute kasnije od 55. minute Mladost je igrala sa igračem manje, jer je domaći fudbaler Zelić dobio crveni karton!

    Crveno-Crni nisu iskoristili brojčanu prednost koja je trajala do 81. minute kada crveni karton u redovima Slobode dobija Janković.

    Nakon ovog kola fudbaleri Slobode, nalaze se na 13. mjestu sa svega 12 bodova u 14. Kola i osam uzastopnih utakmica bez pobjede. U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva na Tušnju gostuje ekipa Sarajeva. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,