Nedjelja, 29. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

323

OPORAVLJENI

8

UMRLI

6
Preuzmite sliku

Opsadno stanje pred El-Clasico: Specijalci dežuraju oko stadiona

Večeras se u Španiji igra novi El-Clasico Barcelona-Real i dok fudbalski fanatici u odbrojavaju sate do početka najvećeg derbija, policija je u Kataloniji ozbiljno pristupila organizaciji ove utakmice

Meč će biti visokorizičan, bolje reći, Španija ne pamti ovakav ambijent uoči meča Barcelone i Reala, piše Kurir.rs.

Umjesto 26. oktobra, kada je bilo planirano da se odigra meč 10. kola Primere biće odigran večeras i obezbjeđivaće ga više od 3.000 uniformisanih organa reda (policija, specijalci i redari), uz još preko 2.000 policajaca u civilu koji će tokom dana da špartaju gradom, kako ovaj derbi ponovo ne bi postao politički instrument, a sve eskalirao u nove sukobe.

  • Dvomjesečno odlaganje zbog demonstracija u Kataloniji nije ugasilo sportsku vatru koji se ponovo raspirila nekoliko dana pred veliki susret.

    Specijalci su svuda okolo, podižu se zaštititne ograde, kontrolišu se svi šahtovi u blizini stadiona, zatvaraju određene ulice, u određenim intervalima uvode se psi koji njuškaju po tribinama Nou Campa…

  • Jednostavno, ništa se ne prepušta slučaju i upravo iz tog razloga mediji uvjeravaju da ništa neće moći ponovo da odloži susret Barcelone i Reala.

    Obje ekspedicije, inače, već su stigle u hotel Sofija, nedaleko od stadiona. Čak osam sati prije početka utakmice. Odatle će u isto vreme krenuti ka Nou Campu kada dođe vrijeme, iz bezbjednosnih razloga. Ne treba ni pominjati da hotel i stadion trenutno više liče na ograđeni logor. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje