Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Opljačkan nogometni klub iz BiH: Lopovi čak ukrali i novac iz aparata za kafu

Preuzmite sliku

Na stadionu Nogometnog kluba Zvijezda iz Gradačca, člana Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, drugog stepena takmičenja u Bosni i Hercegovini, sinoć se desila pljačka, saopštili su iz ovog sportskog kolektiva.

Iz NK Zvijezda naveli su da su na stadionu ”Banja Ilidža” za sada nepoznata lica obila ulazna vrata, kao i službene prostorije kluba.

”Još uvijek nije utvrđena konačna šteta, kao i ukradene stvari, ali se već procjenjuje na par hiljada maraka. Također, ukraden je i novac iz caffe aparata”, istakli su iz NK Zvijezda, naglasivši:

”Povod i motiv za ovaj čin vandalizma za sada nam ostaje nepoznat. Da li se radi o smišljenoj provali s ciljem pribavljanja određene dokumentacije, ili o nasumičnim provalnicima, koji su željeli steći neku materijalnu korist. Nažalost, na našem stadionu ne postoji video nadzor, ali će se nakon ovog čina sigurno i to promijeniti. Policijski službenici PU Gradačac, posjetili su stadion i klupske prostorije i izvršili uviđaj, pa se nadamo da ćemo uskoro imati više informacija koje bi mogli podijeliti sa javnosti.”

Iz NK Zvijezda naglasili su i ”najoštrije osuđujemo ovaj čin, posebno s obzirom na okolnosti u kojima trenutno egzistira NK “Zvijezda”.

”Kada nam je pomoć najpotrebnija suočavamo se sa činom vandalskog djelovanja i destrukcijom klupskog vlasništva i infrastrukture. Kome smeta Zvijezda?”, piše u saopštenju za javnost NK Zvijezda Gradačac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,