Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Sergej Jakirović o transfer “bombi” Nemanje Bilbije

Preuzmite sliku

Sve je krenulo nakon Jadranskog derbija s Hajdukom kada je bivši trener Zrinjskog izjavio kako su dosta oslabljeni u napadu, te da će se o pojačanjima na poziciji napadača “čuti u narednim danima”.

“Radi se o dezinformaciji i nije mi jasno ni tko ni zašto ju plasira uoči ovako važne utakmice koja je pred Zrinjskim”, kazao je za Bljesak.info Sergej Jakirović.

Naime, u ponedjeljak su se u medijima pojavile informacije kako Jakirović i Rijeka kreću po najboljeg strijelca premijer lige BiH Nemanju Bilbiju, no Jakirović je kratko prokomentirao da “to nije istina”.

Vezano | Nemanja Bilbija bi mogao napustiti Premijer ligu? Klub iz HNL-a želi ga u svojim redovima

Sve je krenulo nakon Jadranskog derbija s Hajdukom kada je bivši trener Zrinjskog izjavio kako su dosta oslabljeni u napadu, te da će se o pojačanjima na poziciji napadača “čuti u narednim danima”, a upravo na toj poziciji mediji su vidjeli Nemanju Bilbiju.

Prijateljstvo između Bilbije i Jakirovića nije nepoznata stvar, a Nemanja je netom nakon Jakirovićevog odlaska posjetio bivšeg trenera i njegove pomoćnike u Rijeci kada su ga prvi put već “vidjeli” u HNL-u.

Zrinjski danas igra reavnš utakmicu protiv Slovana, a pokušat će sustići zaostatak od jednog gola iz prve utakmice. Nemanja je imao problema sa napuknućem rebara nakon utakmice protiv Urartua, a cijela bh. javnost nada se kako će Zrinjski upravo na njegovim “krilima” donijeti dugo iščekivanu pobjedu i iskorak u Evropi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje