Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlična Sloboda golovima Barabana i Zukića nanijela prvi poraz Radniku (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon večerašnjeg susreta i pobjede Slobode protiv Radnika u 7. kolu Premijer lige BiH već je svima jasno da je Zlatan Nalić preporodio Slobodu i za veoma kratko vrijeme uspio sjajno posložiti svoj tim.

Fudbaleri Slobode su večeras ugostili neporaženi Radnik i već u drugoj minuti su pokazali da žele nova tri boda koja bi ih odvela u gornji dio tabele. Odličan ubačaj Ivetića, Smajič nije uspio iskoristiti sa svega par metara.

U 10. minuti je Ognjen Đelmić imao sjajnu priliku za Radnik, ali nije pogodio. Sloboda je  kontrolisala utakmicu, a u 19. minuti je odličnu šansu imao Said Husejinović, koji je promašio iz situacije 1 na 1 sa golmanom gostiju Lučićem.

Slobodin pritisak iz rane faze drugog dijela isplatio se u 63. minuti, kada ljubimac tuzlanske publike Ivan Baraban trese mrežu Radnika za veliku radost na tribinama. Već u narednom napadu, stativu pogađa novajlija Seid Zukić.

U 80. minuti susreta, pitanje pobjednika u potpunosti rješava odlični Seid Zukić, kojem je to bio prvi pogodak u dresu Slobode. Do kraja meča, Sloboda je stvorila još nekoliko šansi ali se rezultat nije mijenjao.

Zlatan Nalić je održao obećanje dato navijačima da će ekipa ponovo aplauzima biti ispraćena sa stadiona. Sloboda sada ima 11 bodova i vjerovatno će sedmo kolo okončati na četvrtom mjestu na tabeli. S druge strane, Radnik ima deset bodova. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje