Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

NSBiH se oglasio: Odgođena utakmica Željezničar-Sarajevo igra se sutra od 13:00 sati

Preuzmite sliku

Veliki gradski derbi između Željezničara i Sarajeva koji se trebao igrati danas na Grbavici odgođen je zbog loših vremenskih uslova.

U okviru 16. kola Premijer lige BiH danas su snage na Grbavici trebali odmjeriti Željezničar i Sarajevo, ali je glavni sudija ovog meča Irfan Peljto bio primoran da odgodi utakmicu zbog loših vremenskih uslova, odnosno snijega na terenu stadiona Plavih.

Nakon svega oglasio se i Nogometni savez BiH koji je na svojoj zvaničnoj stranici objavio da će se 113. sarajevski derbi igrati sutra u 13 sati. Ova odluka donešena je prema Pravilniku koji nalaže da se odgođeni meč treba odigrati u naredna 24 sata, renosi sprotsport.ba.

Iako su iz FK Željezničar poručili da se meč ne može igrati sutra jer već u srijedu ih očekuje utakmica Kupa BiH, čini se da će Plavi ipak morati sutra istrčati na teren stadiona Grbavica.

“Zbog nepovoljnih vremenskih glavni sudija utakmice je na osnovu Propozicija BHT PL 2017/18 donio odluku da meč bude odložen za sutra (27. 11. 2017.) u 13 sati”, navodi se na zvaničnoj stranici NSBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,