Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novo zdanje Tottenhama: Stadion ima sve osim jedne male sitnice (FOTO)

Preuzmite sliku

Tottenham je ove sezone ‘podstanar’ na Wembleyu, a u aprilu otvaraju novo zdanje na kojem bi trebali nastupiti. Pišemo trebali jer stadion još nema adekvatan stadion za održavanje nogometnih utakmica.

Kakav kiks!

Tottenham je godinama u očima pratitelja nogometa simpatična momčad, ali ipak i dalje pod stigmom ‘malog’ kluba, Nikad nije smatran velikanom engleskog fudbala, a za veći iskorak nedostajala im je i infrastruktura.

  • Tome je vlasnik kluba Daniel Levy odlučio stati na kraj pa je uložio gotovo milijardu funti u prekrasno zdanje, novi stadion Spursa. Plan je počeo daleke 2007. godine, a do danas nije realizovan. Ipak, gradnja ovog zasad neimenovanog stadiona ušla je u završnu fazu i Tottenham bi na novom stadionu trebao zaigrati u četvrtom mjesecu.

    Pišemo trebao jer ima jedan mali problemčić. Došlo je do ‘pokvarenog telefona’ između projektanata i izvođača radova pa je prilikom postavljanja zaštitne ograde na tribinama ostavljeno nedovoljno prostora za izvođenje kornera. Malo su se preračunali…

  • Ipak, teško da će to zaustaviti Levyja koji će učiniti sve da njegova milijardu funti vrijedna investicija što prije zaživi i postane funkcionalna.

    Ove sezone su na Wembleyu igrali utakmice u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka, a upravo je nedostatak prave domaćinske atmosfere označen glavnim razlogom zbog kojeg ova jaka momčad Tottenhama još nije napravila pravi iskorak. Kulminacija rasta cijelog kluba očekuje se dolaskom na novi stadion. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,