Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi Zmajevi na Ostrvu: Trojac se pridružuje Džeki i Begoviću u Premiershipu?

Preuzmite sliku

Nekolicina bh. reprezentativaca zabilježila je sjajne nastupe na Svjetskom prvenstvu, isti nisu prošli nezapažno od strane evropkih klubova koji svoje redove namjeravaju pojačati nekim od naših fudbalera.

Trojica bh. igrača, prema navodima medija sa Otoka, već ovog ljeta mogla bi završiti u Engleskoj, tačnije u Premiershipu.

Vedad Ibišević mogao bi postati suigrač Asmiru Begoviću nakon što je interes za dovođenje napadača Stuttgarta pokazao Stoke City. Daily Mail piše da je Ibišević zadivio menadžera Marka Hughesa, koji ga želi dovesti na Britanniju, piše scsport.ba.

Naš napadač je prošlu sezonu dobro startao sa 10 golova u 16 utakmica, ali po završetku je pao u formi, prenosi Goal.com.

Nije samo Ibišević blizu odlaska u Premiership jer Muhamed Bešić, koji je imao sjajan nastup u Brazilu, navodno je dobio novu ponudu s Otoka.

Igrač za kojeg se već otprije zanimaju West Ham i Cardiff City, nova je želja Evertona. Američki Fox Sport navodi da su Karamele ozbiljno ”zagrizle” za veznjaka, ali svoju priliku čeka i njemački Werder.

Za invaziju Zmajeva na Ostrvo mogao bi se pobrinuti i Edin Višća. Prema navodima The Suna 24-godišnjeg krilnog fudbalere žele dovesti novi premierligaš Leicester City te klub iz Championshipa Norwich City.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje