Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometašice Venecuele optužile bivšeg trenera za seksualno uznemiravanje

Preuzmite sliku

Dvadeset četiri vrhunske nogometašice Venecuele putem društvenih mreža otkrile su pravu sliku bivšeg trenera Kennetha Zseremete.

Venecuelanke su optužile 55-godišnjeg trenera za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo “čudovište”, objavila je francuska novinska agencija AFP.

– Prošle godine jedna saigračica nam je priznala da ju je Zseremeta seksualno zlostavljao kada je imala samo 14 godina – napisale su venecuelanske nogometašice u zajedničkom saopćenju koje je objavila prva zvijezda i napadačica Atletico Madrida Deyna Castellanos.

– Odlučile smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg trenera, koji je fizički i psihički maltretirao igračice i seksualno ih zlostavljao tokom svog mandata – napisale su venecuelanske nogometašice o sada 55-godišnjem bivšem treneru, dodajući da su mnoge glumice priznale da ih je Zseremeta psihički i fizički maltretirao i uvjetovao njihovo mjesto u reprezentaciji ucjenama.

Nogometašice Venecuele otkrile su da su znali za postupke bivšeg trenera, ali venecuelanski savez nije odgovorio, pa sada traže od Međunarodne nogometne asocijacije (FIFA), Južnoameričkog nogometnog saveza (Conmebol) i svih drugih nacionalnih saveza da mu zabrane rad u nogometu.

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venecuelanski pasoš, bio je selektor različitih venecuelanskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle godine je bio selektor ženske reprezentacije Paname.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje