Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

NK Čelik odgovorio FS BiH: Konačno ste našli razlog koji ste toliko tražili

Preuzmite sliku

Nakon što su iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine saopštili da reprezentacija neće više igrati svoje mečeve na stadionu Bilino polje – stigla je reakcija iz Zenice. Tačnije, reagovao je NK Čelik otvorenim pismom kojeg je potpisao Denis Mušović, predsjednik NK Čelik.

Mušović se direktno obratio Adnanu Džemidžiću, generalnom sekretaru Fudbalskog saveza BiH.

Pismo objavljeno na web prezentaciji NK Čelik prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Džemidžić,

S Vaše strane smo očekivali da se obratite klubu a ne rukovodstvu grada koji je tek formalni vlasnik nekretnine koja je dom domaćina reprezentacije – stadion “Bilino polje”. Ipak, ne želeći ostati nijemi na optužbe protiv NK Čelik, kao predsjednik kluba imam dužnost da vas izvijestim o sljedećem.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla na stadion “Bilino polje” i uvijek će tako biti jer mjestu bosansko-hercegovačke državnosti i ne pripada ništa manje od toga. Stadion, kao domaćin sekretarijata NK Čelik Zenica, je podložan klupskom COVID-19 protokolu donešenom od strane nadležnih službi i u kojem je iz epidemiološko-sigurnosnih razloga potrebna najava za svakog pojedinca, a pogotovo za veće grupe ma ispred koga one dolazile. Obavijest o tome je javno istaknuta na ulasku u stadion.

Vezano | NSBiH donio odluku nakon uvreda navijača: “Zmajevi više neće igrati u Zenici”

Podsjetit ću vas da ste pravo o besplatnom korištenju našeg doma u periodu između 2016. i 2026. god. stekli potpisivanjem ugovora sa Gradom Zenicom. Imajući u vidu na takve izvanredne pogodnosti koje N/FSBiH nema nigdje drugdje, bilo bi krajnje pristojno pokazati poštovanje prema domaćinu koji, želeći pomoći reprezentaciju svoje domovine, radne zadatke, treninge i utakmice izmješta kako bi pomogao reprezentaciju, uprkos njenom rezultatskom neuspjehu koji će vas, siguran sam, i finansijski pogoditi.

Za nas u Čeliku je fudbal mnogo više od toga. Vaš dopis ćemo protumačiti kao da ste konačno “pronašli razlog” koji ste toliko tražili. Kao što vam je dobro poznato, funkcioneri fudbalskih saveza, gradonačelnici pa čak i stadioni su prolazni. Ono što je vječno je naša ideja i stav kao usijani plamen u visokoj peći iz koje izlazi vreli i jaki čelik! Zenički Čelik!

Imajući u vidu najavljene promjene unutar N/FSBiH, iz jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK vam svima želimo sretne buduće profesionalne izazove i sreću u pronalasku narednih angažmana.

Put sa dna nije težak kada se zna cilj.

Samo Čelik,

Denis Mušović

predsjednik NK Čelik Zenica.

Nogometni savez BiH uputio je pismo 12. oktobra gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kao reakciju na dešavanja na stadionu Bilino Polje tokom utakmice Bosne i Hercegovine i Holandije. Istakao je kako je bilo “mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi.”

U pismu se navodi da će gradonačelnik Kasumović bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto državna reprezentacija neće više igrati u Zenici. Iz Saveza ističu da bi sve moglo biti povezano sa dešavanjima oko NK Čelik kada su 2020. godine definitivno napustili premijerligaško društvo. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,