Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka nakon penala do polufinala Eura (VIDEO)

Preuzmite sliku

Novi četvrtfinalni duel na Euru nam je donio susret bivših evropskih i svjetskih prvaka, Njemačke i Italije.

Veliki problemi za Njemačku su se dogodili već u 14. minuti igre. Sami Khedira, veznjak koji je imao puno ozljeda u karijeri je zatražio izmjenu pa je Löw s klupe digao Schweinsteigera koji je ušao nakon minutu u igru.

U prvih 30 minuta nismo vidjeli previše od igre. Prošlo je bez i jedne prave prilike, igralo se dosta oprezno i defenzivno.

U 27. je minuti Bastian Schweinsteiger pogodio mrežu, ali je sudac svirao prekršaj igrača Uniteda nad De Scigliom.

Italijani su pokušali opasnije zaprijetiti u 31. minuti igre, a po lijevom je boku probio De Sciglio. Uspio je ubaciti u kazneni prostor, ali je Boateng bio na mjestu i izbacio je loptu.

Prvu bolju priliku na utakmici Nijemci su dočekali u 41. minuti, bio je to njihov drugi udarac na utakmici i ponovno izvan okvira gola. Glavom je neprecizno pucao Mario Gomez. Ali samo minutu kasnije vidjeli smo i prvi udarac u okvir gola. Nakon čudne akcije zapucali su Nijemci na Buffonov gol, ali je iskusni vratar uhvatio loptu.

Sijevnulo je u sljedećoj minuti i na drugoj strani. Giaccherini je dočekao dugu loptu, ubacio sjajno u kazneni prostor, a dočekao ju je Sturaro. Udarac je blokiran pa su Italijani dobili samo korner.

Prvu pravu priliku smo dočekali u 53. minuti. Gomez je u kaznenom prostoru lijepo ostavio loptu Mülleru koji je okrenuo jednog braniča i snažno tukao, ali je Florenzi akrobatski uspio izbaciti u korner.

Nijemci su poveli u 65. minuti igre. Ogroman je posao napravio Mario Gomez koji se probio po lijevoj strani, a odlično se ubacio Hector i prizemnim šutom pronašao Mesuta Özila. Venjak Arsenala je bez problema svladao Buffona kojemu je to bio prvi primljeni pogodak na ovogodišnjem Euru.


Samo dvije minute kasnije Nijemci su imali još jednu zlatnu priliku.Gomez je izbjegao zaleđe i ostao sam pred Buffonom nekoliko metara ispred gola, ali je sjajnom reakcijom vratar spasio svoju ekipu!

U 74. minuti Graziano Pelle je dočekao odličnu povratnu loptu, ispred njega je bio Jerome Boateng, ali je pucao preko gola.

Jerome Boateng je igrao rukom u kaznenom prostoru i tako Italijanima u 76. minuti poklonio penal! Uz loptu je stao Leonardo Bonucci, prevario Manuela Neuera i Italiju vratio u igru.


Do isteka 90. minuti ni jedna ekipa nije uspjela do novog pogotka pa je utakmica otišla u produžetke.

U produžecima nije bilo promjene rezultata, te su uslijedili penali.

1/4 finale: Italija 1:1 Njemačka (Bonucci/Ozil) Penali: 6:5. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,