Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ništa od Kodre i Hadžibegića: Ljubinko Drulović novi selektor Makedonije

Preuzmite sliku

Ljubinko Drulović, bivši v.d. selektora Srbije imenovan je za novog selektora fudbalske “A” reprezentacije Makedonije, odlučili su čelnici Fudbalske federacije Makedonije (FFM).

Na klupi će naslijediti nedavno smijenjenog Boška Đurkovskog, zbog loših rezultata u kvalifikacijama za EURO 2016.

To je velika čast i obaveza. Zahvaljujem predsjedniku Ilču Gorgioskom i svim članovima Upravnog odbora FFM-a što su me izabrali. Dat ću sve da opravdam njihovo povjerenje i dokažem da je moj izbor dobra stvar za makedonski fudbal. Pred nama je još pet utakmica u kvalifikacijama. Ovo će da bude veliko iskušenje za nas. Niko ne može da garantuje uspjeh, ali možemo da obećamo veliki trud i rad. Trebaju mi fudbaleri sa karakterom koji će biti u svrhu reprezentacije“, istakao je Drulović nakon imenovanja za selektora Makedonije.

Podsjetimo, Drulović je dobio prednost ispred nekoliko stručnjaka iz zemalja regiona Zapadnog Balkana, među kojima su bili i bh. treneri Faruk Hadžibegić i Meho Kodro, javlja Anadolu Agency.

Makedonija je u grupi “C” kvalifikacija tek pretposljednja, peta na tabeli sa svega tri osvojena boda. Drulović će debitovati u kvalifikacionom gostujućem meču 14. juna protiv Slovačke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje