Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Niko Kovač novi trener Eintrachta iz Frankfurta

Preuzmite sliku

Nakon otpuštanja Armina Veha, Eintracht iz Frankfurta imenovao je Niku Kovača za novog trenera, dok će mu u stručnom štabu pomagati brat Robert Kovač.

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor reprezentacije potpisao je ugovor do kraja sezone 2016/2017, a na klupi će naslijediti Armina Veha koji je dobio otkaz nakon 11. poraza ekipe u tekućoj sezoni.

Cilj Nike Kovača mora biti mobiliziranje snaga kako bi ostali u prvoj ligi. Uvjereni smo da će mu to uspjeti“, rekao je predsjednik uprave Eintrachta Heribert Bruchhagen, prenose njemački mediji.

Nakon serije od sedam utakmica bez pobjede Eintracht Frankfurt je pao na 16. mjesto njemačke Bundeslige i trenutno se bori za opstanak.

Nakon završetka igračke karije, Niko Kovač je u omladinskoj školi Red Bull Salzburga započeo trenersku karijeru, zatim je bio pomoćnik Ricardu Monizu u istom klubu.

Nakon toga je preuzeo hrvatsku U-21 reprezentaciju, a zatim je bio i selektor Hrvatske reprezentacije koju je preko Islanda u dodatnim kvalifikacijama odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Kovač je smijenjen poslije poraza u Norveškoj i remija u Azerbajdžanu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,