Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neymar zabrinuo Brazilce izjavom uoči Svjetskog prvenstva

Preuzmite sliku

Uskoro počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a za mnoge fudbalere će to biti posljednje na kojem će nastupiti. Vrlo moguće da je jedan od njih i Neymar.

Izjava koju je Neymar dao osam dana prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru može brinuti Brazilce, jer nije sigurno da će igrati i na narednom.

Svoj nastup na Svjetskom prvenstvu 2026. godine prepustio je u ruke narednom brazilskom selektoru koji će naslijediti Titea.

“Igrat ću kao da je zadnje. Uvijek se čujem s tatom, on mi kaže da svaki meč igram kao da je zadnji, jer ne znam šta se može dogoditi sutra.Ne mogu garantovati da ću sudjelovati na još jednom Svjetskom prvenstvu, iskreno ne znam. Možda će biti još koje, možda ne. Zavisi. Bit će promjena trenera i ne znam hoću li se svidjeti novom treneru”, rekao je Neymar, prenosi ESPN.

Podsjetimo, prošle godine je Neymar kazao kako će mu Mundijal u Kataru biti posljednji u karijeri, no sada je ipak ostavio mogućnost da zaigra na još jednom.

Što se tiče ovogodišnjeg Mundijala, Brazil je u grupi sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom i svakako favorit za prvo mjesto u grupi i jedan od favorita turnira.

Nastup otvaraju za 12 dana duelom protiv Srbije, zatim slijedi duel sa Švicarskom 28. novembra, pa utakmica s Kamerunom drugog decembra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,