Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Newcastle uputio molbu navijačima: “Ne dolazite u arapskoj odjeći”

Preuzmite sliku

Engleski Newcastle postao je najbogatiji tim na svijetu nakon što ga je kupila grupacija iz Saudijske Arabije.

Činjenica da će na raspolaganju imati ogroman novac za pojačanja obradovala je navijače ovog tima, a oni su oduševljenje iskazali na meču protiv Tottenhama.

Brojni gledaoci na St. James Parku pojavili su se sa tradicionalnom arapskom odjećom na sebi i na taj način su odlučili da se zahvale novom vlasniku što je kupio klub.

Međutim, izgleda da se arapskim vlasnicima nije dopalo ono što vide na tribinama i Newcastle je na kraju zatražio od navijača da ne oblače takvu odjeću.

“Veliki broj navijača na St. James Parku je nosio odjeću kako bi obilježio preuzimanje kluba od investicionog fonda. Niko od novih vlasnika nije uvrijeđen zbog toga i znaju da je taj imao pozitivnu namjeru. Ipak, postoji mogućnost da će taj potez biti shvaćen kao nepristojan i da će uvrijediti druge ljude”.

“Svi koji dolaze na stadion, bez obzira na vjeru, mogu doći na stadion u svojim religijskim obilježjima. Uvijek smo podržavali multikulturnu zajednicu i grupe od kojih klub ima veliku podršku”, saopšteno je iz Newcastlea, prenosi SportSport.ba.

Treba svakako istaći da je prvi potez novih vlasnika bilo otpuštanje aktuelnog menadžera Stevea Brucea.

On je otkaz dobio danas, a sa klupom Svraka povezuje se Frank Lampard.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,