Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nekadašnji prvotimac Slobode ‘iz dresa u bijeli mantil’: Adnan Salihović stekao zvanje doktora medicine

Preuzmite sliku

Nekadašnji prvotimac tuzlanske Slobode i miljenik svih navijača postao je doktor medicine

Adnan Salihović, dijete je tuzlanske Slobode. Na Tušnju je kao dječak započeo svoje prve fudbalske ‘korake’. Za ‘crveno-crne’ odigrao je 162 zvanične utakmice u kojim je postigao deset golova među kojim su i golovi koji su klubu donijeli bitne pobjede. Član kluba je od 2001. godine.

Tokom vremena, Salihović se nametnuo i čuvenom Ćiri Blaževiću koji je u klub iz Rudarske stigao na polusezoni 2014. godine, kada su ‘crveno-crni’ igrali Prvu ligu FBiH.

Trenerski stručnjak odlično je posložio tim koji se eskpresno vratio u Premijer ligu, a mladi Salihović je i nakon odlaska Ćire, nastavio briljirati, te se narednih nekoliko godina odličnim igrama nametnuo, i tako bio redovan prvotimac Slobode.

Dres zamijenio bijelim mantilom

Tokom fudbalske karijere, Salihović je nastavio svoje redovno obrazovanje, te je nakon srednjeg obrazovanja upisao Medicinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli.
Prošle godine,
16. juna  donio odluku o okončanju profesionalne karijere.

Danas, Salihović je putem svog Facebook profila javnost obavijestio da je zvanično završio fakultet, te tako stekao zvanje doktora medicine. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti;

“Iako u društvu, naročito među sportskim prijateljima, već dugo vremena nosim nadimak “doktor”‘, od danas zvanično mogu potvrditi da nosim tu odgovornost i titulu. Što bi stariji ljudi rekli: “Čemu vakat, tome i vrijeme.”

Hvala mojoj porodici, naročito roditeljima i bratu na bezuslovnoj podršci tokom ovog dugogodišnjeg ringišpila.

Doktor medicine, Salihović Adnan.

P.S. Mama, ovo je za tebe!”, stoji u Facebook objavi.

Čestitku povodom završenog fakulteta uputio je i Fudbalski klub Sloboda.

“Naš Adnan Salihović, polaganjem posljednjeg ispita, završio je šestogodišnji Opšti studij na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Od danas, naš Sale je doktor medicine, te mu na novoj tituli, u ime kolektiva Fudbalskog kluba “Sloboda” upućujemo iskrene čestitke”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje