Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Slobode održali mirni protest: Sutra bi trebalo biti poznato ime novog predsjednika

Preuzmite sliku

Navijači i simpatizeri FK Sloboda kako su i najavili danas su se okupili na Trgu slobode u Tuzli kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog aktulenih dešavanja u FK Sloboda.

Iako je bilo najavljeno da će koreto navijača sa Trga slobode se uputiti prema zgradi Gradske uprave do toga nije došo. Podsjetimo, tokom dana oglasio se i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić koji je naveo da Grad Tuzla nema apsolutno nikakve nadležnosti za smjene članova Skupštine i slične aktivnosti u FK Sloboda.

Vezano | Gradonačelnik Tuzle oglasio se povodom najave mirnog okupljanja udruženja navijača “Fukare Tuzla 1987”

Nvijači su i dalje istrajni u svom zahtjevu, a to je da svi aktuleni članovi Skupštine FK Sloboda i članovi UO odstupe sa svojih funkcija jer su Slobodu odveli u niži rang takmičenja i svoja mjesta prepuste nekim novim ljudima koji će uspješnije voditi klub, poručeno je sa današnjeg skupa.

Želja nekolicine navijača i simpazizera Slobode je da se Azmir Husić ponovo vrati na čelo kluba. Međutim, podsjedimo uz Husića na adresu Rudarske br. 2 u međuvremenu stiglo je još nekoliko prijava. Kako nezvanično saznajemo tokom sutrašnjeg dana će biti izabran novi mandatar UO FK Sloboda.

Hoće li to biti Husić ili neko drugi odlučiti će glasanje. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje