Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Slobode: Nećemo dozvoliti Vici Zeljkoviću i njegovim sudijama igranje sa ugledom i sportskim rezultatima našeg kluba

Preuzmite sliku

Nakon 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu u kojem je Sloboda remizirala na stadionu u Modriči protiv ekipe Sloga Meridian (2:2) oglasila se neformalna grupa navijača FK Sloboda.

Fudbalski klub Sloboda, njeni fudbaleri, stručni štab i navijači još jednom su na svojoj koži osjetili maćehinski odnos Fudbalskog saveza BiH. Ovog vikenda smo svjedočili nepoštenom suđenju sudije Franje Jelića na utakmici Sloga Doboj i Sloboda, a sve na štetu naše ekipe. Sudija je tokom cijelog meča pokazivao naklonost prema domaćinu, da bi pet minuta prije kraja zanemario očit prekršaj nad našim golmanom Semirom Bukvićem poslije čega je Sloga postigla pogodak.

Navijači Slobode koji su u tom trenutku bili na stadionu u Modriči mogli su jasno čuti tvrde domaćina kako je sudija “odlično nagrađen da Sloga ne izgubi”.

Valjda je zbog te otvorene tvrdnje domaćina sudija Jelić zanemario tvrdnju našeg golmana Bukvića da “ne želi da Sloboda pobijedi”, jer u suprotnom, da je Jelić ispravan, sigurno bi mu zbog te tvrdnje i narušavanja sudijskog ugleda pokazao žuti karton.

Mi, navijači Slobode, svjesni smo da bodove ne možemo vratiti. Oteo ih je sudija Jelić. Sloga je pristojna ekipa, ali da kojim slučajem nije imala dvanaestog igrača, upisala bi novi poraz i zauzela začelje tabele. Ovako se na tim pozicijama nepravedno nalazi naša Sloboda.

Svjesni smo da je počela završnica prvenstva i da se sve glasnije priča kako moraju ispasti klubovi iz Federacije, jer predsjednik Saveza Vico Zeljković želi zaštititi klubove iz RS-a. Mi, navijači Slobode, želimo poručiti predsjedniku Vici i njegovim sudijama da nećemo dozvoliti igranje sa ugledom i sportskim rezultatima našeg kluba. Svjesni smo da nemamo snage u Izvršnom odboru, komisijama i podobnim strankama, ali imamo snage na tribinama.

Zahvaljujući nama, navijačima, Sloboda je od 1919. do danas nadživjela mnoge loše i korumpirane sudije, zlonamjerne predsjednike Saveza i njihove kalkulacije… pa će tako preživjeti i vas, navodi se u saopćenju koji potpisuje neformalna grupa navijača FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,