Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Slobode igrače na Tušnju dočekali vatrometom

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode pobijedili su u subotu FK Radnik Hadžići rezultatom 1:2. Bila je ovo sedma prvenstvena utakmica u okviru Prve lige FBiH i sedma uzastopna pobjeda izabranika Zlatana Nalića.

Uslove za igru na stadionu u Hadžićima uveliko je diktiralo loše vrijeme praćeno jakom kišom. Mreže su mirovale do 20. minute kada Radnik sjajnim golom Nargalića dolazi do vodstva.

Međutim, fudbaleri Slobode se samo pet minuta kasnije rezultatski vraćaju u utakmicu i to golom Hasanbegovića koji pogađa za 1:1.

U nastavku utakmice obje ekipe su pokušale nametnuti svoju igru i stvoriti priliku za gol, ali vremenski uslovi i težak teren za igru uslovile su da mreže miruju do kraja prvog dijela.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra i veća inicijativa naših fudbalera koja je urodila plodom u 70. minuti kada sjajni Delić postiže gol i Slobodu dovodi u vodstvo rezultatom 1:2 što se na kraju ispostavilo konačnim rezultatom.

Sloboda je ovom pobjedom nastavila pobjednički niz i sjajnu atmosferu pred utakmicu sa FK Željezničar u okviru 1/16 finala Kupa BiH.

Nakon, povratka u Tuzlu fudbaleri i stručni štab Slobode dočekani su vatrometom na stadionu Tušanj koji su priredili najvatreniji navijači popularne “Fukare” i tako im čestitali na dosadašnjim rezultatima i pružili podršku pred naredne utakmice koje ih očekuju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje