Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napoli večeras protiv Rome igra u novim dresovima u čast Diegu, mislili su da će ga i on nositi

Preuzmite sliku

Napoli će večeras protiv Rome igrati u dresu koji podsjeća na dres argentinske reprezentacije u čast Diegu Maradoni koji je prošle sedmice umro od plućnog edema.

Lansiranje novog dresa, kojim će odati počast fudbalskoj legendi i bivšoj “desetki” Napolija, bilo je u planu i prije njegove smrti.

“Prije godinu dana smo s proizvođačem sportske opreme Kappa zamislili dizajn posebnog dresa koji podsjeća na Diega Maradonu, njegovu omiljenu Argentinu i jaku vezu sa stanovnicima Napolija“, pojašnjava Napoli na svojim stranicama.

“Nadali smo se da će ga Diego vidjeti i nositi. Predstavljanje nove opreme već je bilo predviđeno za deveto kolo u kojem se igra utakmica protiv Rome. Dres koji će igrači obući večeras imat će još veći značaj nego što smo zamislili”, stoji u objavi Napolija.

  • Igrači Napolija su već odali počast Maradoni na utakmici Evropa lige u četvrtak navečer protiv Rijeke. Tada su svi igrači Napolija na teren izašli s dresom s brojem 10 koji je nosio Maradona. Klub je njegovu “desetku” zauvijek penzionisao.

    Stadion San Paolo, na kojem je Maradona proveo sedam sezona (1984.-1991.) trebao bi biti preimenovan u čast Diegu, na prijedlog napolitanskog gradonačelnika. San Paolo postat će Stadion Diego Maradona, u čast jednog od najvećih nogometaša svijeta koji je s Napolijem bio prvak Italije. (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,