Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nanizali pet susreta bez poraza: Zmajevi protiv Alžira nastavljaju niz?

alzir-bih
Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija BiH večeras (18.00) će odigrati posljednju utakmicu u 2012.godini.

alzir-bihOve godine su Zmajevi odigrali osam susreta. Ostvarili smo četiri pobjede (Vels, Lihtenštajn, Latvija, Litvanija), jednom smo remizirali (Grčka), a doživjeli smo tri poraza (Brazil, Irska, Meksiko).

Večeras nas čeka Alžir, kojeg s klupe prevodi proslavljeni bh. stručnjak, Vahid Halilhodžić. Susret se igra povodom 50. godišnjice Nogometnog saveza ove zemlje. Očekuje se pravi spektakl na stadionu 5. juli 1962, pred više od 40.000 gledalaca, koji će ovacijama pozdraviti svoje izabranike, ali i naše zvijezde.

Safet Sušić je najavio otvorenu igru, s ciljem da se pokažemo u što boljem svjetlu. Pobjeda nije imperativ, bitnije je da odigra što bolje. U periodu od 11.oktobra prošle godine, pa sve do 1. juna imali smo niz od sedam utakmica bez pobjede, a sada smo nanizali pet pobjeda bez poraza, što dovolno govori da smo u dobroj formi. Rezultat nije toliko, bitan, ali bi svakako dobro bilo da ne izgubimo.

Posljednje utakmice nam s pravom daju razlog da se nadamo još jednom dobrom izdanju. Bilo bi dobro da ovu godinu završimo sa pobjedom, a onda ćemo na miru i sa velikim optimizmom iščekivati ključni duel sa Grčkom koji je na programu u martu protiv Grčke.

Prodaja ulaznica za ovaj meč ne ide baš najbolje. Mali broj ljudi pojavio se na mjestima gdje se prodaju ulaznice jučer, drugog dana otkad je počela “operacija” prodaje ulaznica za utakmicu.

Cijena ulaznice je tek 200 alžirskih dinara, što je opet, vjerovali ili ne, 3.5 KM. Nadaju se u Alžirskom nogometnom savezu da će tokom današnjeg dana rasprodati ulaznice, a u prodaju je od ponedjeljka pušteno 40.000 ulaznica.

Kako bi se izbjegla prodaja ulaznica na crno, jedan navijač ima pravo kupiti najviše tri ulaznice. Tamošnji mediji navode da je prodaja ulaznica za ovu utakmicu protekla i protiče mirno, dok je pred kvalifikacijsku utakmicu Zelenih s Libijom bilo dosta problema i gužvi u redovima pred prodajnim mjestima.

Alžirci strahuju da neće biti dobra posjeta na stadionu “5. juli 1960.” na 50 godišnjicu postojanja njihovog Nogometnog saveza.

Haber.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: