Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić: Nećemo nasjesti na priču da je prvenstvo završeno. Volio bih da Tušanj bude ispunjen!

Preuzmite sliku

FK Sloboda Tuzla u subotu na Stadionu Tušanj igra utakmicu 22. kola Prve lige Federacije BiH protiv FK Radnika Hadžići, a tim povodom danas je u konferencijskoj sali u Rudarskoj 2 održana redovna konferencija za medije.

Predstavnicima medija obratili su  šef stručnog štaba Zlatan Nalić i fudbaleri Slobode, Dino Kalesić, te Nermin Mujkić. Novinarima se najprije obratio Zlatan Nalić koji naglašava da Sloboda iza sebe ima jedan uspješan period koji zaslužuje više pažnje.

– Ovi trenutni rezultati koje Sloboda postiže i ovo sve što se dešava oko kluba zaslužuje zaista mnogo više pažnje i više posjete. Volio bih da Tušanj sutra bude ispunjen do posljednjeg mjesta da se podrže ovi momci koji rade jako dobar posao, mislim i na upravu kluba i  momke na terenu, zaključio je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Nalić je poručio da je jedna bitna utakmica je iza Slobode, ali svaka naredna je najvažnija pa tako i sutrašnja protiv FK Radnik Hadžići.

– Za utakmicu protiv Radnika možda sam malo više podigao crvenu zastavicu upozorenja, jer ova utakmica dolazi iza jedne uspješne utakmice i moramo imati maksimalnu pozornost i koncentracija jer smatram da ova utakmica može Slobodi da bude jedna od najbitnijih u sezoni, izjavio je Nalić.

  • Kada je u pitanju igrači kadar ekipe, stručni štab na raspolaganju nema igrače koji su pretrpjeli povrede u susretu protiv Stupčanice.

    – Imali smo nesretne okolnosti na protekloj utakmici protiv Stupčanice kada su se dva naša fudbalera povrijedila. Ostali smo bez dva vrlo bitna fudbalera. U međuvremenu, nakon povratka kući imali smo problem s virozom koja je zahvatila 7-8 igrača koji su ležali u bolnici na infuzijama. Svi ti igrači vratili su treninzima, izuzev dvojice fudbalera koji su zadobili povrede u Olovu, izjavio je Nalić te dodao da u utakmicu protiv Radnika idu na tri boda.

    – Mi smo uvijek fokusirani na tri boda, na pobjedu i na naš cilj. Nećemo nasjesti na priču da je prvenstvo završeno. Mi jesmo napravili jako veliki iskorak, ali najteži posao do konačnog cilja tek nadolazi, izjavio je Nalić.

  • Novinarima se obratio junak proteklog susreta u Olovu Dino Kalesić koji je postigao prelijep gol i donio svojoj ekipi tri boda.

    – Ekipa izuzetno dobro trenira. Nije nas ponijela pobjeda protiv Stupčanice i tu utakmicu smo posmatrali kao običnu utakmicu. Narednu utakmicu protiv Hadžića shvatamo jako ozbiljno i zanima nas samo pobjeda i želimo s pobjedom ovjeriti tri boda koja smo donijeli iz Olova. Naporno radimo, imperativ nam je pobjeda i ništa nas drugo ne zanima, zaključio je Kalesić koji se dotakao podrške navijača kako u gostima tako i na domaćim utakmicama.

    – Naši navijači uvijek su vjetar u leđa, nebitno da li se radi o utakmici na strani ili na Tušnju. Oni su uvijek tu i mnogo nam znači njihova podrška od početka sezona. Opet ih pozivam da dođu u što većem broju i da zajedno idemo do konačnog cilja, kazao je Dino Kalesić.

    Na konferenciji za medije obratio se i mladi reprezentativac BiH Nermin Mujkić koji je potvrdio imperativ pobjede.

    -Pripreme za ovu utakmicu protekle su na najbolji mogući način. Iako smo imali određenih problema s nekoliko igrača koji su bili bolesni, ali srećom opravili su se. Mi u svaku utakmicu ulazimo s jasnim ciljem, a to je samo pobjeda i tako će biti u subotu, rekao je Mujkić koji je pozvao navijače da budu dodatni vjetar u leđa.

    Podsjećamo utakmica između FK Sloboda Tuzla i FK Radnik Hadžić igra se u subotu na Tušnju s početkom u 17 sati. Ulaznice po cijeni od 8 KM možete kupiti u UG Prijatelji FK Sloboda, CD Shopu Mido, te na biletarnici Stadiona Tušanj.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje