Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić: Utakmica ima atrakcionu vrijednost, bordo tim dolazi na naš nezgodni Tušanj

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u nedjelju, 11. februara, igraju utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Fudbalskog kluba Sarajevo

Trener Slobode Zlatan Nalić istakao je da će njegov tim imati malih problema pred duel sa Bordo timom, obzirom da je nekoliko igrača tek oporavljeno nakon viroze,

  • “Što se tiče utakmice u nedjelju, utakmica od velike atrakcione vrijednosti za oba kluba. Kako mogu procijeniti po medijima, to je možda i najatraktivnija utakmica ovog kola kupa. Jedan dobar protivnik, koji je po mojoj procjeni napravio veliki iskorak u posljednje dvije godine, koji je po mom mišljenju čak top 3-4 kluba u regionu. Dolaze na naš nezgodni Tušanj, gdje ćemo mi pokušati da se suprotstavimo na najbolji način”, rekao je Nalić i dodao:

    “Imamo malih problema po pitanju igračkog kadra. Razlog je viroza koju smo imali, par igrača je tek izašlo iz viroze. Sada protiv Sarajeva ne možemo računati na Mujkića koji je pod temperaturom. Svi ostali registrovani igrači su dostupni. Plan priprema i dovođenje igrača smo pokušali da fokusiramo na 9. mart, što znači da mi imamo prostora za dovođenja i proširenje ekipe. U ovom trenutku igramo sa ovim što imamo i mislim da imamo prostora da pružimo predstavu sa kojom će naši navijači biti zadovoljni.”

  • Na konferenciji za novinare je govorio i golman tuzlanskog tima, Azir Muminović.

    “Sigurno da svi igrači jedva čekaju utakmicu. Ne možeš je dočekati. Igra se, trenira se, i gleda se fudbal radi ovakvih utakmica. Pripreme prolaze u dobrom toku, igrači su radili svoj posao, svi smo spremni i nema nekih ozbiljnih povreda. Svi igrači su tu osim Mujkića. Borićemo se. Navijače pozivam da dođu u što većem broju da nas podrže. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa premijerligaša i pripremamo se za to, jer se nadamo da ćemo se od maja vratiti u društvo najboljih.” (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje