Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što mu se supruga vratila iz Milana: Izet Hajrović u karantinu zbog koronavirusa

Preuzmite sliku

Supruga jednog od igrača prve ekipe Dinama boravila je tokom vikenda u Milanu, a odmah po povratku nadležni su nju i supruga uputili u bolnicu Fran Mihaljević…

Bilo je samo pitanje dana kada će korona virus prijeći u Hrvatsku, a prvi zaraženi je mladić koji je bio u Milanu na utakmici Lige prvaka između Atalante i Valencije, piše 24sata.hr.

U Italiji je već preko 280 zaraženih, najviše su pogođene regije Lombardija i Veneto, a sada se pojavilo i u Hrvatskoj. Supruga jednog od igrača prve ekipe Dinama je tokom vikenda boravila u Milanu na modnoj reviji Philip Plein, a odmah nakon povratka nadležni su nju i supruga uputili u bolnicu Fran Mihaljević na daljnje pretrage.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEYLA HAJROVIC (@leylahajrovic) on

Portal 24sata.hr nezvanično saznaje da je riječ o Leyli i Izetu Hajroviću.

Također, prema nezvaničnim saznanjima u kućnoj karanteni nalazi i Mario Gavranović. Dinamovci su imali slobodan ponedjeljak, a napadač se družio s Leylom i Izetom. O svemu se oglasio i Dinamo na službenim stranicama.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Nastavno na upite od strane medija, u nastavku donosimo priopćenje kluba.

Po saznanju kako je supruga jednog od igrača prve momčadi GNK Dinamo tokom vikenda boravila u Milanu u Italiji, ljekarska služba preventivno je djelovala i uputila igrača i njegovu suprugu u bolnicu Fran Mihaljević. S obzirom na to da osobe ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom, trenutno nisu provedena nikakva testiranja već su osobe upućene u kućnu karantenu čije trajanje ovisi o nadzoru i procjeni epidemiologa.

Svim igračima upućena je preporuka izbjegavanja i odgode putovanja u pokrajine zahvaćene virusom.

Pravovremeno ćemo obavijestiti javnost o daljnjim događanjima.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje