Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon niza reprezentativnih uspjeha: Ponosno kažem ja sam Bosanac!

bh-bilino
Preuzmite sliku

Reprezentativni sport u BiH sija punim sjajem

\"bh-bilino\"Proteklih nekoliko dana mogli smo uživati u pobjedama naših reprezentativnih selekcija.

Naši paraolompijci vratili su se iz Londona sa zlatnom medaljom, košarkaši su napravili takođe veliki uspjeh plasmanom na EP, koje se iduće godine igra u Sloveniji, takmičenje u kvalifikacijama završili su na prvoj poziciji.

Safetovi \”Zmajevi\” ostvarili su najbolji start u kvalifikacijama, prvi put u istoriji započeli su kvalifikacije sa dvije uzastopne pobjede, i ne samo to, nego su napravili fascinantnu gol razliku od 12:2.

Džeko i Miske neizmjenično jedan drugom oduzimaju titulu najboljeg strijelca reprezentacije, u izjavi za BHRT selektor Sušić je rekao da se nadao pobjedama u prve dvije utakmice ali se nije nadao ovako ubjedljivoj gol razlici, uostalom najvažnije je da smo sakupili makismalnih 6 bodova.

Naša reprezentacija narednu utakmicu igra protiv Grčke u gostima, s obzirom na prikazanu igru iz prve dvije utakmice s pravom možemo očekivati povoljan rezultat.

Zenica ponovo položila ispit, Bilino Polje ispunjeno do posljednjeg mjesta, atmosfera i navijanje na stadionu fantastični izuzmemo li \”Hajvana\” sa laserom koji nas je mogao skupo koštati.

Uvijek je lijepo biti Bosanac i Hercegovac, a posebno onda kada kada te zlatni lavovi iz Londona, Acini \”AIR\” momci, i Safetovi zmajevi obraduju pobjedama, te učine još sretnijim i ponosnijim.

Zar postoji lijepša, bolja, efikasnija i kvalitetnija promocija jedne države od sportske, zato njegujmo sport ulažimo u sport kako bi i naredne generacije imale svoje sportske heroje i na njih bile ponosne. Upravo zbog svih njih koji su proteklih dana svojim trudom i zalaganjem donosili radost u naše domove, mnogi naši zemljaci ističu činjenicu da su Bosanci i Hercegovci, zadovoljni, sretni, nasmijani ali i što je najvažnije: Ponosni.

Hvala vam…

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: