Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji na okupu: Mirza i Damir poželjeli sreću Džeki pred meč sa Izraelom

Preuzmite sliku

Najbolji reprezentativci BIH danas su se okupili na Ilidži u svojoj bazi hotelu Hercegovina, piše bh. novinska agencija Patria.

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo, a u hotel su već pristigli kapiten Edin Džeko, Miralem Pjanić, Muhamed Bešić, Haris Medunjanin. Među Zmajeve stigao je i Gojko Cimirot koji je naknadno dobio poziv selektora Mehmeda Baždarevića nakon što je FK Sarajevo osvojio titulu prvaka države. Inače, Cimirot neće moći nastupiti protiv Izraela zbog povrede, a isti slučaj je i sa Ervinom Zukanovićem.

Pjanić je po dolasku u hotel kazao da su svi spremni odigrati najvažniju utakmicu kako bi nastavili kvalifikacije za EP 2016.

Nadam se da ćemo pobijediti jer svaki drugi rezultat za nas bi bio loš. Pokušat ćemo sve da uradimo da pobijedimo – kazao je Pjanić.

On se kratko osvrnuo i na prošlu utakmicu s Izraelom gdje smo izgubili sa tri gola razlike.

Protiv Izraela smo igrali u lošem trenutku. Falilo je igrača, nismo bili u najboljoj formi i tamo nismo ništa pokazali.

Miralem Pjanić danas je po dolasku u hotel Hercegovina kazao da je bila prošla utakmica bila loša s Izraelom.

Komentirajući sve glasnije vijesto o mogućem prelasku Edina Džeke u Romu, Pjanić je kazao da je Edin kvalitetan igrač i da bi i njemu bilo lakše kada bi Džeko došao u ovaj italijanski klub.

  • dzeko-damir-mirza
  • – Simply the best! (Jednostavno najbolji!)- poručio je Edin Džeko uz fotografiju naša tri vrhunska sportaša koju je objavio na svojoj Facebook stranici.

    Kapitenu reprezentacije BiH Edinu Džeki društvo su pravili najbolji bh.teniser Damir Džumhur te kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović koji su našem Dijamantu i njegovim saigračima pred meč sa Izraelom poželjeli dosta sreće.

    Utakmica s Izraelom igra se 12. juna na stadionu Bilino Polje u Zenici. Naši reprezentativci u Zenicu odlaze u ponedjeljak.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje