Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najavio intenzivniji rad sa mladim igračima: Zvanično predstavljen Vlado Jagodić novi trener Slobode (VIDEO)

Preuzmite sliku

Novi trener Slobode, Vlado Jagodić danas je zvanično predstavljen na press konferenciji koja je održana na stadionu Tušanj.

Prisutnim medijima obratili su se predsjednik Skupštine FK Sloboda Tuzla Kemal Kurević, vršilac dužnosti sportskog direktora Denis Karić kao i novi trener Vlado Jagodić koji je saradnju sa klubom iz Rudarske. br 2 dogovorio do kraja sezone uz mogućnost produženja.

Na samom početku Jagodić se zahvalio ljudima koji sačinjavaju Odbor za hitnost u FK Sloboda na ukazanom povjerenju i kazao kako je već imao priliku trenirati nekolicinu igrača koji su u trenutno Slobodi.

Hvala svima koji su u meni prepoznali osobu koja može sa Slobodom ostvariti cilj. Moram kazati da sam u Tuzli uvijek bio dobro dočekan, a često sam ovdje na Tušnju imao i dobre rezultate sa ekipama igrajući protiv Slobode. Za svakog ozbiljnog trenera angažman u Slobodi treba predstavljati izazov jer Slobodu smatram među pet najboljih ekipa u BiH. Obzirom da se Sloboda bliži svom velikom jubileju a to je 100. godišnjica trudom i radom uz logističku podršku i pomoć kolega nastojat ću da napravimo iskorak više u odnosu na trenutno stanje” – kazao je Jagodić.

Podatak da su prije mene ovdje bili Mirosalv Ćiro Blažević i Husref Musemić dovoljno govori o tome koliko je Sloboda ozbiljna priča, smatra Jagodić.

Ja danas ne bi bio ovdje da Sloboda nema cilj. Znam da je nekoliko igrača suspendovano ali koga nema bez njega se može i mora. Ja također dosta preferiram rad sa mladim igračima i smatram da Sloboda ima kvalitetnu školu fudbala i ta djeca moraju imati više prilike” – kaže Vlado Jagodić uz opasku da neće unaprijed ništa bombastično obećavati.

  • predstavljanje-vlado-jagodic_MG_8104
  • Jagodić je kazao kako će do daljnjeg stručni štab Spahić, Omerović i Dedić ostati raditi kao njegovi pomoćnici .

    Predsjednik Skupštine FK Sloboda Kemal Kurević u skorije vrijeme najavio je održavanje Skupštine na kojoj bi se trebao imenovati novi predsjednik FK Sloboda kao i nekoliko članova Upravnog odbora.

    Kada su u pitanju suspendovani igrači Denis Karić je kazao kako ukoliko Jagodić procijeni da su ti fudbaleri potrebni Slobodi njihova će suspenzija biti ukinita i oni ako žele mogu nastaviti sa treninzima.

    Nakon press konferencije Jagodić je sa svojim saradnicima odradio i prvi trening na stadionu Tušanj gdje se upoznao sa svim igračima.

    Već u subotu pred novim trenerom Slobode je veliki izazov kada Crveno-crni u okviru 12. kola BHT Premijer lige gostuju na Otoci kod ekipe Olimpica.

    Opširnije obraćanje Vlade Jagodića novog šefa stručnog štaba FK Sloboda na press konferenciji pogledajte u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje