Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Tušnju razbijen Široki Brijeg: Trica u mreži gostiju za tri boda Slobode

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru 6. kola m:tel Premijer lige BiH na Tušnju savladali su ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:0.

Ekipa Gradimira Crnogorca sjajno je otvorila meč od prve minute što su naplatili već u 5 minuti preko Saida Huseinovića koji je sjajno ušao u kazneni prostor gostiju i veoma lijepim šutem matirao golmana Zlomislića.

Borbena igra s puno trke domaćih fudbalera nije davala previše prostora nogometašima Širokog Brijega da ugroze gol Slobode.

Širokobriježani u 35. minuti ostaju sa igračem manje na terenu nakon sjajnog pasa Kurtalića za Osmića koji izlazi sam pred golmana Zlomislića, a golman Širokog Brijega ga obara pred kaznenim prostorom, a nakon toga sudija mu pokazuje crveni karton.

Igrača više na terenu Sloboda je iskoristila pred sami kraj prvog poluvremena kada uspijevaju da udvostruče prednost.

Dženis Beganović upustio je sjajan pas za Tomaševića koji ulazi u kazneni prostor i odličnim šutem matira golmana gostiju. Bio je to sjajan gol. Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom Slobode od 2:0.

Vezano | Crnogorac nakon pobjede: Konačno smo naplatili sav trud i rad, ova ekipa ima dobru budućnost 

Širokobriježani su iako oslabljeni napadački krenuli u drugo poluvrijeme, te imali odličnu priliku preko Pervana čiji šut je Golubović sjajno odbranio, fudbaleri Slobode se nisu zadovoljili trenutnim vodstvom pa su stvorili nekoliko prilika.

U 74. minuti susreta fudbaleri Slobode povećavaju rezultatsku prednost na ubjedljivih 3:0. U akciji su učestvovala dva Beganovića. Amar Beganović je ubacio u peterac, a loptu je u mrežu poslao Dženis Beganović.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su fudaleri Slobode visokom pobjedom ostvarili drugu ovosezonsku pobjedu, a gostima nanijeli prvi poraz. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje