Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na kakvim dušecima spavaju fudbaleri Real Madrida? Vrtoglava cifra govori – sve!

Preuzmite sliku

Kvalitet sna važan je svakom čovjeku, a naročito za jednog sportistu koji igra na profesionalnom nivou. Španska Marca objavila je članak u kojem se spominju ni manje ni više, nego posebnosti dušeka na kojim fudbaleri Real Madrida spavaju.

Vrtoglava cifra od 55 hiljada eura govori dovoljno o kakvom madracu se radi.

“Pomaže bržem oporavku igrača jer smanjuje pritisak na njegove mišiće i kosti, olakšava metabolički oporavak kroz veću udobnost, temperaturu i vlažnost blizu fizioloških vrijednosti”, istakao je za ovaj list Francisco Javier Barbero, direktor zdravstvene zaštite klinike Abantos.

Kako se navodi dalje u članku, “Diamond Majesty” napravljen je od vunene postave, svile, bambusa i tri reda posebnih opruga.

Kad legnete na njega, čini vam se kao da lebdite na oblaku.

“Postiže se stanje gravitacije koje smanjuje tačke pritiska i osigurava lakši oporavak poslije fizičkog napora mišića, kostiju, ligamenata, tetiva i krvožilnog sistema.“

“Određeno vrijeme sna između dva takmičenja ključno je za optimizaciju psihofizičkog stanja i smanjenje opasnosti od povreda.“

Model “Diamond Majesty” je napravljen od vunene postave, svile, bambusa i tri reda posebnih opruga.Marca piše da se čak analizira položaj koji tijelo zauzima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje