Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić za Tuzlanski.ba: “Zadovoljni smo bodom, idemo dalje” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon osovjenog boda na Pecari protiv Širokog Brijega i niza od devet prvenstvenih utakmica bez poraza fudbaleri Slobode sasvim sigurno su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Deset odigranih kola, 19 osvojenih bodova i sami vrh tabele nisu očekivali ni najveći optimisti. Sloboda je nakon 2007. godine večeras neporažena napustila stadion u Širokom Brijegu, zahvaljujući prije svega požrtvovanoj igri svih fudbalera ali i fantastičnom šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću koji sa svojim saradnicima uvijek ekipu namjenski pripremi za protivnika.

Iako oslabljeni za neigranje Ahmetovića, Govedarice i Mujića Sloboda se odlično pokazala u utakmici sa Širokim Brijegom.

Kontaktirali smo šefa struke Crveno-crnih Husrefa Musemića i zatražili komentar utakmice u Širokom, nizu od deset susreta bez poraza (uzmemo li u obzir i Kup utakmicu protiv Goražda) te mišljenje o lideru Zrinjskom koji večeras na svom terenu nije uspio savladati tim Radnika iz Bijeljine.

Smatram da smo prvih 45. minuta odlično odigrali. Nismo imali konkretne prilike ali smo kontrolisali igru na terenu. U drugom poluvremenu Široki je napravio nekoliko izmjena i igrali su igru bez igre čemu smo se i mi morali prilagoditi. U svakom slučaju iza nas je napornih sedam dana i tri gostovanja, igrači su dosta potrošeni, ja im čestitam na večeras osvojenom bodu” – kazao je za Tuzlanski.ba trener FK Sloboda Husref Musemić.

U narednom 11. kolu Sloboda će na Tušnju pred svojom publikom ugostiti aktuelnog osvajača Kup-a BiH tim Olimpica. Susret se igra u nedjelju 3. oktobra od 15:30 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje