Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić za Tuzlanski.ba: “Ovo što su moji igrači napravili na granici je naučne fantastike”

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvarili zlata vrijednu pobjedu u gostima kod Viteza.

U 25. minuti susreta Vitez stiže do vodstva autogolom Kostića. Sa minimalnim vodstvom Viteza okončano je prvih 45. minuta susreta. Igrači Husrefa Musemića do poravnanja dolaze nakon autogola Novka u 65. minuti da bi do potpunog preokreta Sloboda stigla preko Ordagića 9 minuta prije kraja utakmice.

Pobjedu Slobode novim pogodkom osigurao je kapiten Zajko Zeba u sudijskoj nadoknadi vremena, za konačnih Vitez – Sloboda 1:3.

Odmah nakon završetka meča kontaktirali smo šefa stručnog štaba FK Sloboda Husrefa Musemića koji je za Tuzlanski.ba rekao:

Sve čestitke mojim igračima. Ovo se graniči sa naučnom fantastikom da mi možemo odigrati u šest dana ovakve tri utakmice. Ovo je nešto što se teško može opisati, ja nemam riječi. Momcima svaka čast” – kazao je Musemić.

Fudbaleri Slobode kako nam je potvrdio Musemić ostaju u Vitezu gdje će se naredna dva dana spremati za revanš utakmicu Kupa BiH sa Sarajevom koja je na rasporedu u utorak 15. marta.

Sloboda nakon pobjede u Vitezu na svom kontu ima 47 osvojenih bodova. U narednom kolu na Tušnju Crveno-crni odmjerit će snage sa Željezničarem. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje