Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Husića su stigli problemi od prije 10 do 15 godina (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon što je napustio klupu Slobode Husref Musemić nije dugo čekao na novi angažman. Naime, on je odlučio prihvatiti poziv da bude novi trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Musemićev prethodnik bio je Ibro Rahimić koji se oprostio danas na treningu i navodno se vraća u Mostar gdje preuzima tim svog Veleža koji ga je afirmisao kao igrača.

Husref Musemić prije nego je zvanično postao novi trener Mladosti gostovao je u programu TVSA u emisiji “Sport magazin” gdje je govorio o trenerskom angažmanu u Slobodi, o uzrocima njegovog odlaska sa Tušnja i predsjedniku Azmiru Husiću koji je za kratko vrijeme ulaganjem svojih ličnih sredstava preporodio Slobodu.

Uvijek ću se rado sjećati Slobode i Tuzle. Mislim da smo napravili dosta dobrih stvari, kako ja tako i svi oni koji su bili uključeni u to. Moj odlazak nije bio planiran, ali eto tako se dogodilo” – kazao je Musemić i dodao:

I dok sam bio u Slobodi već nekih mejsec dana nije više bila to ta atmosfera ni u klubu, ni oko kluba, ni među igračima tako de se dalo naslutiti da se nešto loše sprema i nažalost tako je i bilo. Prvi koji je povukao potez bio sam ja i smatram da sam uradio pravu stvar” – istakao je Musemić.

Musmić je tokom razgovora birao riječi kada je govorio o predsjedniku UO FK Sloboda u ostavci Azmiru Husiću.

Sigurno da je to čovjek koji je uložio u Slobodu jako puno, novaca, vremena i enerije ali očigledno da su njega stigli neki problemi od prije 10 do 15 godina. Njegov odlazak je velika šteta za grad Tuzlu, za Slobodu ali eto ja se nadam da će Sloboda uspjeti naći nekoga ko će približno uspješno voditi klub kao što je Husić to radio” – kaže Musemić.

Kompletan razgovor pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje