Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: “Drago mi je da sam došao u Slobodu, klub sa velikom tradicijom” (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Novi šef stručnog štaba FK Sloboda, Husref Musemić zvanično predstavljen medijima.

Danas je u prostorijama stadiona Tušanj održana press konferencija na kojoj je novinarima zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić kao i prvo pojačanje Zajko Zeba.

Nakon press konferencije Musemić je obavio prozivku igrača na pomoćnom terenu stadiona Tušanj gdje se upoznao sa trenutnim igračkim kadrom.

Husrefu Musemiću odazvao se 31 fudbaler, a na prozivci su se pojavili i još uvijek povrijeđeni Mirhad Mehanović i Igor Radovanović.

Novi šef struke našeg tima oko sebe je okupio domaći stručni štab. Za prvog pomoćnika izabrao je Nedima Omerovića, drugi asistent mu je Amir Spahić, a trener golmana ostao je Mirsad Dedić sa kojim je Musemić još u Sarajevu imao uspješnu saradnju.

Prvi trening Crveno – crnih ispratilo je stotinjak navijača, a u ekipi su se mogla vidjeti i nova imena. Zajko Zeba već ranije je dogovorio jednoipogodišnju saradnju sa Klubom, dok će šestorica fudbalera pokušati da se nametnu našoj struci.

To su Semir Hodžić (Austrija Druga liga), Ermin Musić (Drina Zvornik), Alvedin Aletić (Gradina Srebrenik), Idriz Sakić (Sloga Simin Han), Amer Jašić (Kiseljak) i Sulejman Krpić, prošle sezone prvi napadač našeg tima koji je pod vodstvom Ćire Blaževića izborio povratak u Premijer ligu BiH.

Predsjednik Husić najavio je nastavak pregovora sa Muhamedom Konjićem koga bi želio vidjeti na poziciji sportskog direktora Kluba, te je novinarima otkrio da će i u budućnosti Sabahudin Saša Vugdalić biti direktor Kluba.

Ekipa će se u Tuzli pripremati narednih sedam – osam dana nakon čega slijedi odlazak u Međugorje. Tamo bi trebali odtati osam dana, te nastaviti trenažni proces u Tuzli, a poslije četiri – pet dana u planu je novi odlazak van grada.

Prema riječima predsjednika FK Sloboda Azmira Husića u narednom periodu biće još novih imena u Slobodi, kada je u pitanju igrački kadar. Opširnije u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje