Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mujkić: Pred Slobodom je svijetla budućnost, cilj nam je Premijer liga

Preuzmite sliku

FK Sloboda Tuzla odigrao je odličnu polusezonu u 1. ligi Federacije BiH, te je tokom 15 odigranih utakmica sakupio 36 bodova što je bilo dovoljno za titulu jesenjeg prvaka.

Izabranici Zlatana Nalića odlično su odradili svoje zadatke, a jedan od fudbalera koji je zaslužan za odličnu gol razliku Slobode je mladi defanzivac Nermin Mujkić iza kojeg je polusezona u kojoj je upisao 14 nastupa.

Mujkić je početkom sezone stigao u FK Sloboda Tuzla, brzo se nametnuo i odmah je pružio sjajne partije, što nije promaklo nije selektoru mlade reprezentacije BiH koji redovno upućuje pozive 19-godišnjem fudbaleru Slobode.

Nermin kao i ostali fudbaleri Slobode nakon nekoliko sedmica odmora, očekuje početak priprema za nastavak sezone, a dane prije zvanične prozivke provodi odrađujući precizan plan treniranja kako bi pripreme dočekao spreman.

  • Mujkić je u razgovoru za klupsku web stranicu otkrio kako je on doživio svoj debi u dresu Slobode i planove za budućnost.

    U Slobodu ste došli početkom tekuće sezone, kako je došlo do saradnje?

    U Slobodu sam došao tako što se otvorila prilika da se pridružim ekipi, a ljudi koji rade sa mnom kazali su mi da je obući dres Slobode odlična opcija za mene, da je to sredina u kojoj mogu napredovati i ostvariti svoj puni potencijal. Nakon prvog dijela sezone mogu samo potvrditi da su bili upravu. U Slobodi sam odlično prihvaćen, dobio sam priliku za igru i što je važno, mislim da sam opravdao povjerenje trenera i vjerujem da ću u narednom periodu pružiti još bolje igre.

    Kako biste opisali svoj stil igre kao defanzivni fudbaler?

    Mislim da sam moderan štoper koji voli igrati, volim ući u rizik i pokazati sve što znam. Kada imam priliku za to, volim odigrati loptom, pomoći saigračima kako bismo svi zajedno ostvarili postavljeni cilj.

    Ko su vaši uzori ili igrači koje smatrate inspirativnim u svom poziciji?

    Najviše sam volio pratit Kolarova, a trenutno pratim Gvardiola i može se reći da to je trenutno moj nogometni uzor.

    Poziv i nastup u reprezentaciji? Kakav je bio osjećaj nositi reprezentativni dres?

    Osjećaj igrati za reprezentaciju je stvarno odličan, mislim da je svakom mladom igraču to cilj. Obući dres reprezentacije stvarno je veliki doživljaj i naravno čast i nadam se da ću budućnosti svoje karijere imati priliku pokazati svoje znanje u reprezentativnom dresu.

    Kako se pripremate za utakmice, posebno kada se suočavate s jakim protivnicima?

    Imam neke svoje rituale kojih se uvijek držim, nastojim ne razmišljati mnogo o samoj utakmici i kalkulisati. Želim samo samo doći, izaći na travnjak i igrati najbolje što mogu.

    Kakve izazove vidite u vašoj ulozi kao defanzivni igrač?

    Pa mi defanzivni igrači uvijek nastojimo ne primiti gol, ali na kraju bitno je pobijediti utakmicu i uzeti tri boda.

    Kakva je saradnja s ostatkom odbrane i golmanom?

    Sa odbranom sarađujem odlično, a posebno bih izdvojio Ćivu koji mi dosta olakšava igru.

    Koje vještine smatrate važnim za uspjeh na vašoj poziciji?

    Najbitnije vještine moje pozicije su agresivnost, brzina i razmišljanje.

    Kakav je odnos između ostalih igrača u ekipi?

    Odnos igrača u ekipi je odličan. Posloženi smo tako da stariji igrači pomažu nama mlađima i tu smo jedan za drugoga u svakom trenutku. Mislim da je odnos na jednom visokom nivou, vlada zajedništvo i u svakom trenutku pazimo jedan na drugog, kako na terenu tako i van.

    Kako ocjenjujete sezonu ili period u kojem je trenutno FK Sloboda Tuzla i kako vidite budućnost našeg kluba?

    Mislim da smo prvu polusezonu stvarno vrhunski odradili, pokazali smo da smo ekipa koja u teškim trenucima može postići rezultat. Siguran sam u ostvarenje našeg cilja, a to je ulazak u Premijer ligu. Pred Slobodom je sigurno svijetla budućnost, trenutni cilj nam je ulazak u Premijer ligu i siguran sam da ćemo to ostvariti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje