Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Modrić prihvatio osam mjeseci zatvora zbog utaje poreza

Luka Modrić sklopio je sporazum sa španskim državnim tužilaštvom prema kojem u potpunosti priznaje krivnju za optužbe koje mu porezna uprava stavlja na teret.

Time je prihvatio kaznu od osam mjeseci zatvora za dva djela porezne prevare, kojima je španski državni budžet  oštetio za 870.728 eura. To je napravio tako što je honorare od marketinških prava primao preko računa firme koju je otvorio u Luksemburgu upravo kako bi izbjegao plaćanje poreza u Španiji. Vijest donosi ugledni španski dnevnik El Mundo.

Iako će Modrićeva kazna zatvora formalno biti bezuvjetna, on neće ići na izdržavanje kazne. Naime, prema španskom zakonu kazne manje od dvije godine koje su dosuđene za prvi prekršaj mogu biti odslužene uvjetno, prenosi Index.hr.

Realovu hrvatsku zvijezdu u kršenju španskog zakona ulovila je tamošnja porezna uprava, koja je utvrdila da je zatajio 290.990 eura prihoda u 2013. i 579.738 eura prihoda u 2014. tako što je koristio tvrtku registriranu u Luksemburgu nazvanu Ivano, prema njegovom sinu, koju mu vodi supruga Vanja Bosnić. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,