Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Modrić: Nadam se da sudijski video asistent neće zaživjeti

Preuzmite sliku

Luka Modrić, vezni fudbaler Real Madrida nakon polufinala FIFA svjetskog klupskog prvenstva, izrazio je nadu da sudijski video asistent neće zaživjeti.

Sudijski video asistent (VAR) prolazi fazu testiranja upravo na FIFA svjetskom klupskom prvenstvu koje se igra u Japanu. Real je danas u polufinalu savladao meksičku Club Americu, rezultatom 2:0. Krajem utakmice kod gola Cristiana Ronalda za konačnih 2:0 došlo je do kontraverze. Gol je priznat od strane sudija, ali su protivnički igrači zatražili pregledavanje snimka, nakon kojeg je utvrđeno da Ronaldo, ipak, nije bio u ofsajdu.

To je nova ideja. Da budem iskren, ne sviđa mi se. Mislim da stvara mnogo konfuzije i nadam se da pravilo neće zaživjeti, jer za mene to nije fudbal. Moramo se fokusirati na našu igru, ali prvi dojam nije dobar“, rekao je Modrić o VAR-u.

Inače hrvatski reprezentativac je proglašen za igrača utakmice, a osim Ronalda protivničku mrežu pogodio je Karim Benzema.

U finalu FIFA svjetskog klupskog prvenstva Real će se sastati sa japanskim šampionom Kashimom u nedjelju u Yokohami sa početkom u 11.30 sati po srednjoevropskom vremenu. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,