Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Modrić jednu stvar nosi po cijelom svijetu, lični trener otkrio tajnu njegove fizičke spreme

Preuzmite sliku

Nova maestralna izvedba Luke Modrića protiv Chelseaja promovisala je hrvatskog veznjaka u fokus svih sportskih medija.

Iako je u 37. godini života i dalje igra na vrhunskom nivou, a tajnu Modrićeve savršene fizičke spreme otkrio je njegov lični kondicijski trener dr. sc. Vlatko Vučetić s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Poznato je da Modrić naporno trenira, živi sportski i maksimalno je posvećen nogometu, a prije svakog treninga i utakmice ima polusatni ritual.

“Na početku utakmice nije bilo briljantno zasigurno i zbog toga što je Chelsea moćno ušao u dvoboj. No potom je sve došlo na svoje i mislim da je odradio lijepih 120 minuta. Ključ uspjeha je u tome što Luki održavamo konstantnu formu, koja je uvijek između 85 i 100 posto, što se vidi po tome da može izdržati ne samo 90 nego i 120 minuta visokog intenziteta”, rekao je Vučetić za Sportske novosti, dodavši:

“Ta mu forma omogućava da je jedan od igrača s najmanjim brojem povreda, a presudno je što živi sportski i strašno puno radi na prevenciji. Prije svakog treninga i utakmice odradi pola sata s elastičnom gumom, koju nosi po cijelom svijetu, gdje god igrao. Mišići mu postanu elastičniji, kao da ima federe po cijelom tijelu. I, naravno, uvijek nakon utakmice odradi oporavak”, ispričao je Vučetić.

Modrić i Vučetić sarađuju šest godina, a priznati stručnjak je poručio da hrvatski kapiten može igrati još dvije-tri sezone na vrhunskom nivou.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje