Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miralem Ramić: Iz Kalesije sa dresom Milana otišao u kamp Arsenala

ramic1
Preuzmite sliku

Miralem Ramić, 13-togodišnji talentirani fudbaler iz Kalesije, već duže vrijeme je na meti mnogih evropskih klubova.

ramic1

Nedavno ga je u Brčkom na revijalnim utakmicama mlađih kategorija gledao i Anđelo Karbone (Angelo Carbone), bivši kapiten Milana, a danas direktor omladinskog pogona crveno-crnih iz Milana.

Karbone je bio oduševljen onim što je pokazao Ramić i njegovom treneru Sulejmanu Sinanoviću je nagovijestio da će ubrzati aktivnosti u vezi sa Ramićevim odlaskom u Italiju. U trku za super – talentiranog dječaka iz Kalesije se uključio i londonski Arsenal.

U utorak Ramić sa svojim trenerom putuje u Grčku, gdje će provesti pet dana u Arsenalovom kampu.

– Preko svojih skauta i menadžera su čuli za Miralema Ramića i žele ga vidjeti na djelu. Zbog procedure sa vizama bilo je teško da idemo u Englesku, pa su odlučili da nas pozovu u svoj kamp u Grčkoj. Poslali su nam i avionske karte, obezbijedili tamo smještaj i prevodioca, kaže Ramićev trener Sulejman Sinanović prije odlaska za Beograd, odakle će avionom put Atine.

Miralem Ramić vež duže vrijeme ima otvorene pozive iz zagrebačkog Dinama, za koji je već nastupao na tri međunarodna turnira, i italijanske Atalante.

– Nedavno nas je kontaktirao i menadžer iz Španije koji tvrdi da je Barcelonin skaut i kazao da bi Ramić uskoro mogao biti pozvan i u Barcin kamp. Mi bismo najradije u njihovu fudbalsku školu, ali ako u narednom periodu Arsenal i Milan budu konkretniji, nećemo čekati, već ćemo prihvatiti ponudu jednog od ova dva kluba, kazao je trener Sinanović, koji uz Džemu Ramića, kalesijskog biznismena koji svoj biznis ima u Sloveniji, vodi računa i brine o karijeri talentovanog Ramića.

Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: