Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miralem Pjanić pred početak sezone uputio jasnu poruku navijačima Barce: “Sad je sve drugačije…”

Preuzmite sliku

Barcelona se nalazi na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a bh. reprezentativac i veznjak Katalonaca, Miralem Pjanić govorio je o treneru Xaviju i planovima za narednu sezonu.

“U posljednje dvije godine mučio sam se s povredama, koronom i išao sam na posudbu. Ali, sada je drugačije. Siguran sam da se mogu vratiti u svoju najbolju formu, a ovo ljeto sam se posebno fizički pripremio. Vrijeme je da navijačima pokažemo starog Pjanića”, kazao je Pjanić pa govorio o Xaviju.

“Imam ugovor s Barcelonom do 2024. godine, a nadam se da će ovo biti sjajna sezona za nas. Uzbuđen sam što ću raditi pod vodstvom Xavija. Xavi mi je uvijek bio uzor kao vezni igrač, pratio sam ga s divljenjem, a za mene je on jedan od najboljih veznjaka svih vremena. Raditi s njim je vrlo posebno i siguran sam da nas očekuje dobra sezona.”

Lewandovski je najveće pojačanje Barcelone ove sezone, a o Poljaku Pjanić ima samo riječi hvale.

“On je najbolji strijelac na svijetu. Osim toga, imamo jako dobre igrače u napadačkoj liniji, a ove sezone želimo osvojiti titulu prvaka”, rekao je Pjanić.

Barcelona je odigrala tri pripremne utakmice. Remizirala je sa Olotom, i savladala Inter Miami sa 6:0, te Real Madrid sa 1:0.

La Ligu će otvoriti 13. augusta kada dočekuju Rayo Valleceno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje