Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milošević sljedeće sedmice objavljuje spisak igrača, nova imena će obradovati navijače

Preuzmite sliku

Savo Milošević, selektor fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, spisak igrača na koje će računati u baražu za UEFA EURO 2024 objavit će u utorak, 5. marta.

”Savo Milošević održaće konferenciju za novinare u utorak, 5. marta 2024. godine u 11 sati, u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Milošević će na konferenciji zvanično saopštiti imena igrača za martovske utakmice baraža za Evropsko prvenstvo 2024.”, saopštili su danas iz N/FS BiH.

Bosna i Hercegovina u polufinalu play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo na zeničkom stadionu ”Bilino polje” 21. marta igrat će protiv Ukrajine. Ukoliko Miloševićevi izabranici savladaju favorizovanog protivnika, 26. marta na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu u finalnom meču za plasman na UEFA EURO 2024 sastat će se sa Izraelom ili Islandom.

Evropsko prvenstvo, na kojem će nastupiti 24 nacionalna tima, odigrat će se od 14. juna do 14. jula ove godine u Njemačkoj.

Promjene na spisku

Na spisku se očekuju promjene, prenosi  Reprezentacija.ba

Vraćaju se Ibrahim Šehić i Anel Ahmehodžić, prvi duel neće moći igrati Renato Gojković, pa bi na njegovo mjesto mogao upasti ranije naknadno pozvani Nermin Zolotić koji odlično igra u Portugalu.

BiH je jača i za fudbalera Kelna Denisa Huseinbašića koji će se očekivano naći na spisku, a koji bi mogao zamijeniti povrijeđenog Amira Hadžiahmetovića. U svakom slučaju i sam povratak Anela Ahmedhodžića sigurno će obradovati navijače.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje