Četvrtak, 16. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milan je bio najbolji na svijetu…

Preuzmite sliku

Italijanski Milano bio je najbolji evropski klub, igrali su redovno završnice Lige prvaka, u domovini im niko nije mogao prići ni blizu…

A onda je Silvio Berlusconi napravio grešku zbog koje ga i danas spominju. Prodao je igrača koji je bio temelj svih uspjeha italijanskog velikana. I od tog momenta, sve je krenulo prema zlu…

Taj igrač je, dakako, Kaka – nekada najbolji igrač svijeta, a danas već na zalasku karijere. Bio je lider, od njega je zavisilo sve u igri ekipe, a onda je, tek tako, odlučio da ga proda i napravio jednu od svojih najvećih grešaka – Silvio Berlusconi.

Griješio je veliki predsjednik i prije i poslije Kake. Milioni su bespotrebno bacani na igrače sumnjivih sposobnosti, odlazili su i drugi veliki fudbaleri iz Milana, ali nikad nijedan odlazak nije izazvao toliko velike posljedice. Tako ozbiljne da se Milan do danas, nikad nije uspio oporaviti.

Kaka je tada za 70 miliona eura otišao u Madrid, ali u Realu se nikad nije pronašao. Osvojio je neke pehare, ali nikad nije stekao ugled i važnost u kojoj je uživao na Čizmi. Danas igra u Sjedinjenim Američkim Državama, svoje posljednje utakmice u dresu tamošnjeg prvoligaša Orlanda. A Berlusconi i dalje živi u nadi da će otkriti nekog novog Kaku. A novi Kaka nikako da dođe. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,