Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messi i saigrači odbili luksuzni hotel, žele studentski dom i roštilj na Svjetskom prvenstvu

Preuzmite sliku

Reprezentacija Argentine je u zadnjoj provjeri prije Svjetskog prvenstva u srijedu deklasirala Ujedinjene Arapske Emirate 5:0 i puna samopouzdanja otputovala u Katar na Svjetsko prvenstvo.

Međutim, za razliku od drugih reprezentacija, Messi i saigrači neće spavati u luksuznom hotelu s pet zvjezdica kakvih u Kataru ima puno.

Naime, Argentinci su kao svoju bazu odabrali studentski dom u kompleksu Qatar Universityja, a razlog je što u normalnom hotelu ne bi mogli peći tradicionalni argentinski roštilj što je tradicija u njihovoj reprezentaciji.

Tako su organizatori Argentincima u dvorište doma postavili poseban roštilj oko kojega će argentinski igrači podizati  duh ekipe. Argentinci su sa sobom iz Argentine donijeli dovoljne količine tamošnjeg mesa koje će spremati posebno odabrani kuhar i njegovi pomoćnici.

Važno im je osvajanje SP-a, a ne hotel

“Nekoliko puta smo obišli studentski kampus i uvjerili se da je najbolji izbor. Roštilj je igračima i svima u stručnom štabu jako važan. Znamo da su druge reprezentacije odabrale luksuzni smještaj, ali nama je u fokusu osvajanje Svjetskog prvenstva. Da bismo to ostvarili, igrači se moraju osjećati kao kod kuće”, rekao je za Daily Mail izvor iz reprezentacije.

Argentina će u grupi igrati sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. Prvu utakmicu igra u utorak protiv Saudijske Arabije, četiri dana kasnije protiv Meksika te 30. novembra protiv reprezentacije Poljske. (Index.hr)


Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje