Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messi donirao milion eura za borbu protiv koronavirusa. Bolnica mu zahvalila

Preuzmite sliku

Lionel Messi donirao je milion eura za borbu protiv pandemije koronavirusa. Donaciju je podijelio između klinike u Barceloni, koja je centar za liječenje te bolesti u Kataloniji i ustanove za borbu protiv korone u rodnoj Argentini.

Najbolji fudbaler svijeta nije objavio da je izvršio donacije, ni u kojem iznosu, ali za njih se saznalo nakon što je Hospital Clinic iz Barcelone putem Twittera zahvalila: “Leo Messi donirao nam je sredstva za borbu protiv COVID-a 19. Puno ti hvala, Leo, na tvojoj predanosti i podršci.”

Iz te klinike su poručili da će ovu donaciju iskoristiti za “istraživanje, pomoć pacijentima i skrb o porodicama zaraženih i to shodno prioritetima”, poručuju iz bolnice te ističu: “Kao i uvijek u našoj klinici i ovaj put inzistirat ćemo na transparentnosti te ćemo donatorima detaljno dokazati na što smo potrošili njihovu donaciju kao i koje smo rezultate tim postigli”, dodajući objašnjenje kako i ostali mogu donirati za borbu protiv koronavirusa.

Messi i inače pomaže medicinskim ustanovama. Najveći je donator pedijatrijskog odjela bolnice Sant Joan de Deu u Barceloni. Svojim projektom pomaže mnogo djeci oboljeloj od raka koja se tamo liječe. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,