Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mešini Zmajevi savladali Vels: BiH zadržala šanse za plasman na Euro 2016 (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Bilino Polje u Zenici pred oko 15.0000 gledalaca savladala selekciju Velsa rezultatom 2:0, golovima Milana Đurića i Vedada Ibiševića te tako zadržala šanse da izbori plasman na Euro 2016 u Francuskoj.

“Hoćemo, pobjedu, hoćemo pobjedu” zagrmilo je Bilio Polje prije samog početka utakmice. Iako smo bez našeg najboljeg napadača Edina Džeke zaigrali od prve minute, reprezentacija Bosne i Hercegovine je uspjela osvojiti ključna tri boda pred posljednji meč kvalifikacija na Kipru.

Već u 9. minuti nakon greške odbrane Velsa na ubacivanje Pjanića BiH je stvorila prvu priliku na utakmci. Višća je iz teške pozicije uputio šut ali nije bilo veće opasnosti po goste.

Velšani su prvu priliku imali preko Ramseya u 13. minuti koji je uputio šut iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, međutim nije bilo potrebe za intervencijom Begovića.

U 33. minuti novi slobodan udarac za Vels sa udaljenosti od oko 32 metra, šutirao je Bale ali je Begović sigurno intervenisao.

Prvi žuti karton na utakmicu zaradio je Emir Spahić u 42. minuti nakon nešto oštrijeg starta nad Baleom.

Najbolja prilika na utakmici dogodila se u posljednjem minutu prvog poluvremena kada gužvu u šesnaestercu BiH nisu najbolje iskoristili igrači Velsa, najpribraniji bio je Begović koji pravovremeno interveniše a Alberto Undiano Mallenco odsvirao je kraj prvog poluvremena.

Početkom drugog dijela utakmice Baždarević pravi i prvu izmjenu. Umjesto Spahića koji je zaradio žuti karton u igru je ušao Edin Cocalić. U 60. minuti Baždarević pravi i drugu izmjenu, iz igre izvodi Edina Višću a priliku je dobio Milan Đurić.

  • bih-repka
  • Publika na Bilinom Polju gromoglasno je skandirala ime Edina Džeke, kada je oficijelni spiker na stadionu saopštio da Izrael na svom terenu gubi rezultatom 1:0 od reprezentacije Kipra.

    U 70. minuti erupcija oduševljenja na Biliom Polju. Samo nakon 10. minuta provedenih u igri Milan Đurić na asistenciju Pjanića savladao je golmana Velsa Hennesseya i doveo našu reprezentaciju do prednosti od 1:0, igrao se 71 minut.

    Velšani su u 77, minuti preko Ramseya imali priliku da poravnaju rezultat ali njegov šut nije bio precizan, lopta odlazi visoko preko gola Begovića.

    Nova erupcija oduševljenja među navijačima u Zenici uslijedila je u 80. minuti kada je spiker javio promjenu rezultata u Izraelu gdje je Kipar poveo rezultatom 2:1. Izrael je prethodno bio izjednačio preko Bittona u 72 minuti.


    90' Vedad Ibisevic Goal – Bosnia and… by altindailymotion

    Drugi žuti karton u reprezentaciji Bosne i Hercegovine zaradio je Toni Šunjić u 84 minuti a nekoliko sekundi kasnije, žuti karton je zaradio i kapiten Zmajeva, Asmir Begović.

    Minut prije kraja susreta, Bilino Polje je eksplodiralo. Na asistenciju prvog strijelca na utakmici Đurića na pravom mjestu se našao Ibišević koji sa nešto više od jednog metra matira nemoćnog golmana Velsa i postiže konačan rezultat 2:0. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,