Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Memišević: Ne bih se bunio da krenem stopama Van Dijka

Preuzmite sliku

Od dolaska iz Radnika 2016, 25-godišnji bh. defanzivac Samir Memišević ustalio se u startnoj postavi Groningena, gdje je već neko vrijeme neizostavna karika u igri ovog poznatog holandskog kluba.

Sjajne partije u Erediviziji tokom protekle dvije godine zainteresovale su mnoge, a uslijedio je i poziv od Roberta Prosinečkog, koji je malo poslije promijenio mišljenje pa iz samo njemu znanih razloga izostavio Samira sa spiska za utakmice Lige nacija.

Pogode s pojačanjima
Kako god, Memišević nam je i u ranijim razgovorima rekao kako je uvijek spreman za poziv u državni tim. A posljednja vijest koja se pojavila vezana za ovog robusnog defanzivca odjeknula je Holandijom, i šire. Naime, navodno Celtic prati aktivno nastupe našeg stopera. Da li će ovaj stoper završiti na ostrvu, pokazat će samo jedno – vrijeme.

Poznato je da zeleno-bijeli pogode sa pojačanjima iz Groningena, pa je tako Virgil van Dijk donio mnogo toga škotskom klubu, koji ga je proslijedio Southamptonu, da bi kasnije završio u Liverpoolu. A na Anfieldu, ako nastavi igrati kako sada igra, i ako ostane na Anfieldu, postat će ikona.

O interesovanju Celtica, uvijek za razgovor raspoloženi Memišević, kazao nam je:

​- Iskreno, još nista ne znam konkretno o tome. Škotski mediji su navodno objavili da oni imaju interesa jer su imali dobro iskustvo sa Van Dijkom, koji je isto iz Groningena došao u Celtic. Ne bih se bunio da je budem sljedeći.

– Svakako bih i ja volio da se desi jednog taj transfer jer je to ipak ogroman klub, kaže Samir.

Groningen je u prva tri kola upisao dva poraza (Vitese i Willem) i pobjedu (Graafschap).

– Startali smo s dva poraza, imamo vrlo vrlo mladu ekipu, tako da ja mislim da će to doći na svoje. Istina, oš početak je bio, ipak idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo da vidimo šta će biti od svega, kaže Memišević.

Šteta za Feyenoord
O nastupima holandskih timova u kvalifikacijama za eurotakmičenja, među kojima je najbliži grupnoj fazi Lige prvaka Ajax nakon pobjede nad Dynamom iz Kijeva 3:1 u prvom meču play-offa, Samir govori:

– Ja mislim da Ajax može biti iznenađenje u Evropi jer ima veoma dobru ekipu. Što se tiče PSV-a, oni su za nijansu možda slabiji, ali igraju lijep fudbal. Feyenoord je nesretno ispao, ako mene pitate, jer u drugoj utakmici su trebali dobiti utakmicu sa najmanje sedam-osam golova razlike, koliko su samo šansi imali?! Ja sam baš gledao utakmicu, ali eto šta je – tu je, kaže Memišević. (Mirza Kadić | Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: