Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mehmedagić: Na Grbavici ćemo probati ponoviti utakmicu kao protiv Sarajeva

Preuzmite sliku

Ovog vikenda počinju Liga za prvaka i Liga za opstanak.

U subotu će Stadion Grbavica u novom ruhu biti poprište na kojem će u okviru 1. kola Lige za prvaka, snage odmjeriti Željezničar i Sloboda, iz tabora Slobode ne kriju ambicije za osvajanje mjesta koje vodi u evropska takmičenja, ukoliko se za to ukaže prilika.

Haris Mehmedagić, ekipu Crveno – crnih sa Tušnja pojačao je u proljetnom dijelu fudbalske sezone 2014./2015. godine. Od tada, do danas u crveno – crnom dresu pruža konstanto dobre partije, bespoštedna borba na terenu svrstala ga je među fudbalere koji su postali ljubimci publike sa Tušnja.

– Sam ulazak u ligu za prvaka nam je omogućio da utakmice koje nam dolaze igramo rasterećeno. Međutim ne znači da se trebamo opustiti, probat ćemo ponavljati utakmice kao što je bila posljednja sa Sarajevom, ukoliko uspijemo i Evropa će nam biti jako blizu, sve je na nama. Na Grbavici nas očekuje jedna teška utakmica, Željezničar je sigurno među najkvalitetnijim ekipama u ligi, ali sve je do nas, ukoliko budemo bili na nivou, smatram da možemo ostvariti pozitivan rezultat, za Tuzlanski.ba kaže Mehmedagić.

Derbi starih rivala između Željezničara i Slobode igra se u 1. aprila u subotu sa početkom od 19:00 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje