Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Martial: Dosadno je biti na klupi

Preuzmite sliku

Francuski napadač Anthony Martial (21) nakon odlične prve sezone u Manchester Unitedu, ove kod novog menadžera Josea Mourinha ne dobija previše šansi da igra.

To ga činio nesretnim, što je i priznao za francuske medije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Dosadno je biti na klupi, to je zaista dosadno, ali je i test koji moram savladati i na taj način napredovati. Teško je, jer sve što želim jeste da budem u mogućnosti da pomognem timu, a kada ste na klupi to je nemoguće. Ali, takav je trenerov izbor i to morate prihvatiti. Ljudi očekuju puno od mene, ali ponekad zaborave da sam još mlad. Svako može misliti šta želi, ali to neće promijeniti ništa“, kazao je Martial uoči današnjeg gostovanja Uniteda kod West Bromwich Albiona.

Martial je prošle sezone odigrao 49 takmičarskih utakmica za Manchester United i postigao 17 golova. Ove je na terenu bio u samo 16 susreta, i to uglavnom kao rezerva, i dao je četiri gola.

“Crveni đavoli” na današnjem gostovanju kod WBA traže treću uzastopnu pobjedu u Premier ligi. Susret će se igrati na stadionu Hawthorns sa početkom u 18.30 sati. Nakon 16 odigranih kola United je šesti s 27 bodova, a WBA, mjesto ispod sa četiri boda manje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,