Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Marca: Cristiano Ronaldo je gotov

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo jučer je šesti put zaredom odigrao utakmicu na kojoj se propustio upisati u strijelce za Manchester United. Portugalcu je to prvi takav niz gotovo pa u cijeloj profesionalnoj karijeri, ima tek jedan gori, a dolazi kao kulminacija niza problema s kojima se nosi otkako je stigao u United.

Problemi su prvenstvo igrački. Ranije smo pisali da je United vratio Ronalda kao legendu, a dobio je neefikasan uteg koji uništava ekipu, ali je u tom trenutku Ronaldo na svojoj strani imao golove kojima je nosio United u brojnim utakmicama. Sada je 37-godišnji superstar ostao i bez golova.

U cijeloj 2022. Ronaldo nije zabio, ali ni asistirao za pogodak. Vezano uz to ili ne, ni cijelom Unitedu ne ide puno bolje. U šest utakmica u 2022. United je postigao sedam pogodaka, što je bilo dovoljno za dvije pobjede, jedan poraz i tri remija od kojih je jedan završio ispadanjem iz FA Kupa nakon izvođenja jedanaesteraca.

Marca ga kritikuje

Situaciju s Ronaldom prati i španska Marca koja je danas objavila veliki tekst u kojem analizira njegov učinak, posebno kroz prizmu toga da United za 10 dana gostuje u Madridu kod Atletica u sklopu prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

“Ronaldo je suh u 2022. godini. Gotov je”, navodi Marca u naslovu i uvodu svog teksta pa dalje elaborira koliko je zapravo loša kriza u kojoj se nalazi jedan od najboljih fudbalera svih vremena i čovjek koji je najbolje utakmice u životu odigrao upravo u Madridu:

“Ronaldo ove godine nije napravio ništa, u najgorem je nizu u posljednjih 13 godina. Od decembra 2008. do januara 2009. bio je sedam utakmica bez pogotka za Manchester United. Ovakve suše uspio je izbjeći u Realu i Juventusu, nikad nije imao niz duži od četiri utakmice bez gola. Sada je potpuno suh i ne izgleda kao da će prekinuti taj crni niz.” (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje